Testimony

Getuigenissen / Témoignages

"I am a great fan of Thierry Bonnaffé's work and frankly wish I had the same skill. No, I'm not searching for any compliments here. The man is a masterful draftsman and artist. He captures the perfect essence of the moment and reveals the beauty of his model with incredible deftness and simplicity allowing the viewer the luxery of "audience participation". A truly gifted artist."

Bernard Tate, Australian Nude painter

"The portrait arrived safely and is absolutely gorgeous. We sent it to be framed and should be finished at the end of December. We can hardly wait!!!
Thank you so very much for your talent and grace. You are wonderful!! Talk to you soon,

Elena& Daniel D.M. California

Het is al jaren een stille droom van mijn echtgenote ook eens een mooie tekening van haarzelf te laten maken. Nu overweeg ik haar een geschenkbon te geven. We zijn tenslotte beiden 43 jaar. Ze moet daar geen twintig jaar mee wachten. "

J.D.R.

Bonjour Thierry

We finally just got back into to town and had a very nice present waiting for us!!!  It is beautiful!  We are both very happy and already have it hanging up!  Thank you so much again! 
We look forward to seeing you in the future!  Hopefully for another painting!!

Much love from Colorado!


Shelby and Bart

"Je suis fière d'avoir fait cette expérience. J'ai relevé le défit avec brio je pense. Il m'a beaucoup mise en confiance par une interaction très naturelle. Son travail m'a mise en valeur, et aujourd'hui ceci reste un très beau travail "

Lisa, Aix-en-Provence

Ik wil je toch nog even zeggen dat je tekeningen en foto's van mij echt prachtig zijn. De manier waarop je me geportretteerd hebt maakt me zowaar een beetje trots dat ik als inspiratiebron heb gediend ;-) Je gave om het mooie in elke vrouw op doek te vangen doet 'de vrouw' enorm veel eer aan. Het is altijd een plezier om met jou samen te werken, omdat je een sfeer van respect creëert. Daardoor is het voor mij als model makkelijk om me niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk bloot te geven, wat dan ook te zien is in het resultaat. Het drieluik vind ik een fantastisch idee, het zorgt ervoor dat de pose krachtig naar voren komt. Ik ben al nieuwsgierig om het uitgewerkt te zien!

Sarah

"De werken van Thierry Bonnaffé zijn absoluut niet vulgair. Al zijn sommige tekeningen vrij expliciet en eerder geschikt voor de muur van de slaapkamer dan voor de woonkamer, toch raakt hij zelden de grens van de erotiek. Het is opvallend dat hij de fouten in het lichaam van zijn modellen niet corrigeert, maar integendeel de intimiteit zoekt van een vrouw en haar lichaam. Dat heeft niets te maken met opgewondenheid, maar alles met natuurlijkheid, broosheid en gevoeligheid.Misschien daarom dat vooral andere vrouwen zijn werken begrijpen en bewonderen."

Dirk Dauw, H.L.N.

"Tijdens mijn jaren op het conservatorium bleek het een studentenjob te zijn om te poseren. Op die manier ben ik via een vriendin in contact gekomen met Thierry. De eerste keer was ik uiteraard onwennig. Maar de muziek was zacht, er hoorde een babbeltje bij en alles bij elkaar was het zeer natuurlijk om naakt te poseren... Je geeft je letterlijk en figuurlijk bloot, maar je beseft dat je nodig bent om de kunstenaar zijn kunstwerk te laten maken. Dat sterkt. Ik heb er nu geen problemen mee om een naaktscène te spelen op het podium. Dan denk ik eraan dat een tekening van mijn kont toch maar mooi staat afgedrukt in een hoogwaardig kunstboek."

Hilde De Baerdemaeker, actrice

"Pour celles que cela intéresse et à qui nous recommandons chaudement l'exercice, Thierry travaille aussi sur commande. A l'ère de l'image digitale, c'est une bouffée d'air frais que de se faire brosser le portrait par un véritable artisan qui prend le temps de dessiner comme d'autres prennent le temps de vivre"

Manuel Monique, journaliste & romancier

27.01.06:

In september ben ik met mijn partner in uw atelier langsgeweest in Gent.

Ondanks de toevallige en eerste kennismaking, was ik meteen onder de indruk van uw werk. Wij hebben toen een tekening in sanguine meegenomen die tussen "de promoties" lag. Ondertussen zijn wij uit elkaar en helaas heeft mijn ex-partner de tekening meegenomen.

Ik zou graag een nieuw werkje kopen.

Ineke.R.

Januari 2006:

Ik wil je toch nog even zeggen dat je tekeningen en foto's van mij echt prachtig zijn. De manier waarop je me geportretteerd hebt maakt me zowaar een beetje trots dat ik als inspiratiebron heb gediend ;-) Je gave om het mooie in elke vrouw op doek te vangen doet 'de vrouw' enorm veel eer aan. Het is altijd een plezier om met jou samen te werken, omdat je een sfeer van respect creëert. Daardoor is het voor mij als model makkelijk om me niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk bloot te geven, wat dan ook te zien is in het resultaat. Het drieluik vind ik een fantastisch idee, het zorgt ervoor dat de pose krachtig naar voren komt. Ik ben al nieuwsgierig om het uitgewerkt te zien!

Sarah

Ik vond het ook heel aangenaam om met jou te werken en ik kan zeker andere vrouwen aanraden om hetzelfde te doen. Je pakt het hele project heel goed aan moet ik zeggen. Het volgt elkaar allemaal logisch op en het blijft de ganse tijd heel spannend! De fotosessie, het resultaat van de sessie en uiteindelijk het resultaat van de gekozen foto op doek! En ik voelde me heel erg op m’n gemak bij jou. Je bent een lieve babbelaar, niet iemand die uit de hoogte neerkijkt op zijn ‘model’. 
Kristien

The piano sound made me stop on my way.

I came in here and bought 4 painting that I’ll keep in my home.

Such a tasty and “nude” Sunday.

Will always remember…

Hande Özcan

Novelist ofIstanbul

27.08.2006

"Vrouwen gaan graag uit de kleren voor Thierry Bonnaffé, dieer een erezaak van maakt ze te vereeuwigen in fraaie tekeningen. Nu en dan maakt hij er ook foto's van, zo goed als altijd in zwart-wit. De Gentse kunstenaar steekt zijn voorliefde voor de vormen van de vrouw niet onder stoelen of banken. In zijn galerie toont hij werk van zichzelf en  collega's waarin de vrouw op duizend manieren bezongen wordt."

Geert Stadeus, hoofdredacteur van Snoecks

Een vrouw, dat is kunst.

Het was mijn eerste ervaring dus ben ik toch lichtjes onwennig in je galerij binnengestapt. Dit was echter van korte duur ….ik voelde me na een tijdje al onmiddellijk meer ontspannen door de ongedwongen en relaxe sfeer !Tijdens de fotosessie bleef het steeds verrassend, spannend en toch had ik een gevoel van innerlijke rust. Je bent een echte kunstenaar in elke zin van het woord en weet perfect hoe je het geheel moet aanpakken !Dit alles (en het feit dat mijn man een heel goeie assistent was !) heeft geresulteerd in supermooie foto’s en een écht prachtige tekening op doek !! Het is voor ons gewoonweg steeds genieten bij het bekijken van het kunstwerk…Een uiterst aangename en verrijkende ervaring !Na afloop hadden we allebei een wow-gevoel. We, want dit moet je samen beleven. Je vrouw, naakt, bekijken op een manier die wij mannen te weinig doen. Een vrouw, dat is kunst. Thierry kan dat gevoel overbrengen op doek, wij gaan er nog lang van genieten want kunst is voor eeuwig.

Fleur & Luc

Onlangs vierde mijn man zijn verjaardag en ik wou hem eens ongewoon verrassen.Toen dacht ik terug aan zijn verlangen om zo’n tekening van mij te zien hangen. Ik maakte prompt een afspraak met Thierry. De volgende dag kon ik al komen.Onmiddellijk na het telefoontje sloeg de onzekerheid toe. Bijna onmiddellijk wou ik de afspraak opnieuw annuleren.
Ik vond het een stom idee van mezelf.
’s Nacht sliep ik slecht.
’s Anderendaags was ik heel zenuwachtig, nam een paar keer de telefoon om alsnog af te bellen… Maar ik ging door…

De ontmoeting met de wildvreemde man waarvoor ik uit de kleren moest viel echt mee. Werkelijk alles werd vooraf besproken en ik voelde me al een stuk beter.

Toen we aan de fotoshoot begonnen was ik opnieuw heel zenuwachtig. Maar gaandeweg ebde dat gevoel weg. De sessie verliep heel vlot en tussendoor kon ik al een paar foto’s zien. Die waren helemaal niet slecht.
Ze waren best flatterend. Thierry is professioneel genoeg om te zien wat wel en niet kan.

Een paar dagen later al kon ik het eindresultaat bewonderen.
Het was prachtig, al zeg ik het zelf. Nooit of nooit gedacht dat ik dit ooit zou kunnen en durven en dat het zo’n mooi portret zou opleveren!

Nu nog de reactie van mijn man afwachten…..

Het bleek een schot in de roos! Hij was compleet verrast en een beetje uit zijn lood geslagen.
Hij vond het ongelooflijk mooi en blijft herhalen hoe mooi hij het vindt.

Maar het IS dan ook heel mooi.

Bedankt Thierry!

Eerst wil ik je zeggen dat wij heel content zijn met "het kunstwerk" dat je voor ons hebt gemaakt. Het is iedere keer als we er naar kijken: genieten! Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Eigenlijk vind ik het moeillijk om op papier te zetten wat ik voel als ik naar het doek kijk. Het geeft mij zo'n goed gevoel. Hoe nerveus ik ook was om met jou samen te werken, des te  trotser ben ik nu dat ik het gedaan heb. Je bent een heel charmante, aangename man om mee samen te werken! Ik voelde mij echt op mijn gemak.Wij hadden je beloofd om te laten weten hoe de reactie geweest was van onze "twintigers" in huis. Ze deden eerst wat onwennig (net pubers).Reactie's van "mmm, ooch, tja" naar " schoon, heel mooi, ik zou dat ook nog wel willen". Dus helemaal niet zoals wij verwacht hadden.

Nogmaals bedankt!

Katrien

Dag Thierry,

Het was me heel aangenaam om eens in de atelier rond te snuisteren en de visie van de kunstenaar te horen.
Ik fiets er wekelijks voorbij richting muziekschool en nam me al een jaar voor om eens binnen te kijken, eindelijk dus... De houtskooltekening straalt een krachtige, maar toch kwetsbare souplesse uit, vind ik. Heel natuurlijk, ik hou ervan!